Translate

dissabte, 30 de gener del 2016

SOS a la CAPACITAT INTEL·LECTUAL

SOS a la Capacitat Intel·lectual és una entitat sense ànim de lucre amb NIF G66692153,  constituïda l’ 11 de desembre del 2015  a Sant Pere de Ribes.

Per assolir la coherència entre educació i convivència cal reconèixer que ningú té dret a decidir el que convé a cap altre persona amb criteris d'exclusió i acceptar la individualitat de cadascú. Donar a conèixer a la societat en general que treballar, viure, relacionar-se amb una persona amb discapacitat no és cap acte caritatiu, sinó que és una oportunitat de ser millor que et dóna la vida.

Som davant d’un dilema ètic on sabem que la vida digna de les persones amb discapacitat intel·lectual només pot ser resolta amb una implicació de tota la societat i de totes les institucions. Si algú se’n desentén converteix en pràcticament irresoluble (o gairebé) el problema, perquè indefectiblement acaba tenint un cost i unes responsabilitats que amenaça superar els implicats directament per molt compromesos que estiguin. Cal valorar aquest dilema, ja que les “petites” renúncies poden fer absolutament impossible la resolució del problema.

Gonçal Mayos-Mayte Duarte-Teresa García-Eugeni Caireta

Per això ens adrecem a les institucions, les entitats polítiques i a la societat civil per poder fer-ho possible amb la participació de tots i per a tots.


  
                        Ana Traveria-Mari Escandell-Manoli Estepa-Mònica Vázquez-Teresa García-Eugeni Caireta

Els objectius de l’associació són: 

Aconseguir que les persones amb discapacitat intel·lectual passin de ser considerats a tots els efectes com a elements passius per tal que esdevinguin membres  actius de la societat en tots els àmbits de llur vida.

Instar als diferents nivells de l'administració que vetllin pel compliment de l'article 49 de la constitució del 1978, o qualsevol altre text legal que la substitueixi al nostre país. (Article 49 Els poders públics duran a terme una política de previsió, tractament, rehabilitació i integració dels disminuïts físics, sensorials i psíquics, als quals es prestarà l’atenció especialitzada que requereixin, i els empararan especialment en la consecució dels drets que aquest títol atorga a tots els ciutadans.)

Instar als diferents nivells de l'administració que pal·liïn les dificultats que tenen les persones amb discapacitat intel·lectual per tal de ser membres actius de la societat en tots els aspectes de la seva vida, ajudant-los a desenvolupar amb èxit el seu projecte vital.

Sensibilitzar a la societat que no ha de valorar a les persones amb discapacitat intel·lectual per allò que no poden fer, sinó per les seves capacitats.  

Donar les gracies a tots aquells que feu del nostre present les llambordes diàries per un futur inclusiu i en especial en aquells que ens han obsequiat amb el seu talent i dedicació. Gràcies acurades a en Francesc Artigau Seguí, pintor, per copsar la nostra essència.


  


 SI ENS VOLEU CONÈIXER MILLOR

SOS a la CAPACITAT INTEL·LECTUALESCOLA INCLUSIVA I DESPRÈS QUÈ?

PROJECTE INTEGRAL D'ATENCIÓ A LA DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL

http://www.sarasuati.com/projecte-integral-datencio-a-la-discapacitat-intel%C2%B7lectual/

4 comentaris:

 1. Gràcies a tots els que fareu d'aquest projecte una realitat.

  ResponElimina
 2. Respostes
  1. Gràcies pel teu interès i compromís, pots fer-ho clikant en qualsevol de les icones de twitter, facebook, pinterest, blogger, gmail i google + que tens al final de l'article o be des de la nostra pàgina a facebook:
   https://www.facebook.com/sosci2016/?fref=ts
   gràcies.

   Elimina